onsdag 25. januar 2012

Medisinsk støtteapparat håndball-EM


Fra venstre: lege Thomas Torgalsen, massør Tor Egil Skogly, mentaltrener Harald Christian Knudsen, fysio/manuellterapeut Harald Markussen, fysio Maria Øgreid Leitao


Håndball-em er ferdig og den verste skuffelsen har gått over. Spillerne er tilbake å trener i klubbene sine, mens vi i det medisinske støtteapparatet er tilbake i våre "vanlige" jobber igjen. Under EM i Serbia vat hele det medisinske apparatet til landslaget samlet.


Vi har med oss egen lege (Thomas Torgalsen) som har overordnet ansvar for alt det medisinske i laget. Han er vår stemme ut i media, og tar seg av alle saker rundt medisin og doping. Vi har med egen massør (Tor Egil Skogly) som til vanlig driver sin egen klinikk i Drammen. Vår egen lege/psykiater HC (HC Knudsen fra Stavanger) har en viktig rolle i forhold til det mentale i laget og individuelt for spillerne. I tillegg er vi to fysioterapeuter (Harald Markussen og meg selv) som jobber aktivt rundt spillerne både på og utenfor banen hver dag. Vi har også en rolle rundt styrketrening/rehabilitering.

Vi i det medisinske teamet jobber tett sammen på alle måter og har også en del andre oppgaver utenom det medisinske og mentale. Alle terapeutene behandler på samme behandlingsrom. Dette rommet bruker vi også til møter, sosialt samvær osv. Det gjør at behandlingsstedet er et naturlig møtepunkt for spillere og støtteapparat. Mye gode samtaler og store mengder tøys og tull. Dette er viktig for å unngå brakkesjuke og holde motivasjonen oppe på lange samlinger.

Nå lader vi etterhvert opp til nye samlinger og kvalifisering til VM neste år.



Mvh

Maria Øgreid Leitao
Fysioteraterapeut/Spesialist i idrettsfysioterapi
Håndball-landslaget/Stavanger Idrettsklinikk

Aktivitet på behandlingsrommet. Dette bildet ble tatt under vm 2011.

3 kommentarer:

  1. Takk for at du delte så nydelig info. Jeg tror du også vil dele igjen så fin info, myra til din psykiater er veldig god og enestående.
    I denne bloggen forteller du psykiatriketypene og dens funksjoner ... Jeg kjenner også de beste #psykiater som
    har enestående ytelse innen psykiatri. Deler du igjen en slik type informasjon? Fortsett å skrive

    SvarSlett
  2. Its a Very Great and Amazing Blog Dear This is Very Great and Helpful..
    ข่าวกีฬาไทยรัฐ

    SvarSlett