tirsdag 4. desember 2012

Idrettsspesifikk rehabilitering: stuping

Espen Bergslien er en av nordens beste stupere. Han vant akkurat 1 m på nordisk mesterskap i Finland. Gratulerer fra SIK! Han har siste tiden slitt med en vond høyreskulder. Espen har  fått behandling hos oss og trent hardt siste månedene for at skulderen skal bli bra. Han er blitt mye sterkere og mer stabil i begge skuldrene, men sliter fortsatt tidvis med smerter i nedslaget. Det vil si når han lander i vannet med hodet ned og armene utstrakt. Selv om han lander i vann er det store krefter i spill og derfor krav til sterke og stabile skuldre. Som stuper er det også nødvendig å ha bra bevegelsesutslag i skuldrene. Dette kan gi ekstra utfordringer for skulderleddet, og det er derfor viktig at musklene kan holde en stabil i alle bevegelser.

Vi har filmet noen av øvelsene Espen gjør for å bedre disse egenskapene. Øvelsene kommer i tilfeldig rekkefølge og er spredt utover uken. Det kan nevnes at Espen holder et høyt nivå på treningen. Dvs: ikke prøv dette hjemme om du ikke har trent med slynger før. Øvelsene kan tilpasses slik at de blir enklere, evt vanskeligere.

Har du spørsmål om øvelsene, slyngetrening eller annen opptrening, kan du gjerne ta kontakt med oss på klinikken: 81556156. Du kan også stille spørsmål på vår facebook side.


Mvh Maria Øgreid Leitao
Spesialist idrettsfysioterapi






                                                 



                                            




                                         




                                           












Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar