onsdag 14. september 2011

Terapeuter på kurs

Denne uka er den store kursuka for en del av terapeutene på klinikken. Første kurs ut var i Stavanger. Dette var et såkalt Mulligan-kurs. Dette omhandlet manuelle mobiliserings-teknikker. De fleste er kjent med at kiropraktoren manipulerer på ledd. Mobilisering er en behandlingsform der vi bruker litt mindre kraft enn ved en manipuasjon.

Ved Mulligan-behandling tar man gjerne utgangspunkt bevegelse som er smertefull. Man mobiliserer eller glir litt i leddet, og jobber dermed med å utføre bevegelsen som var vond, men nå uten smerter. Behandlingen skal gi umiddelbare resultater. Litt av forklaringen til at disse, noen ganger "magiske", behandlingsformene kan fungere, er at man normaliserer leddets bevegelse. Musklene og nervene rundt vil dermed hoppe tilbake i sin ønskede funksjon, og smertene går bort.

Hva kan vi behandle? Alle ledd kan behandles med Mulligan: rygg/nakke/bekken, hofte/kne/ankel/stortå og skulder/albu/håndledd er vanlig å behandle. Behandlingen kombineres gjerne med opptaping av aktuelt ledd, samt øvelser.

Her demonstrerer Viktor en teknikk som kan være effektiv på isjasnerven og ryggpasienter

Foreleser johan viser behandling av hofteproblemer. Det blå beltet som er festet rundt låret til Christina brukes som en 3dje hånd for terapeuten

Jannicke og Christina er fornøyde etter å ha fått demonstrert en veldig nyttig tøying av fremre del av hofta

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar