mandag 4. april 2011

Er kroppen klar?


Golfsesongen nærmer seg start og plussgradene kryper sakte oppover. ”Rustne” kropper skal igjen innta de grønne fairway’ene. For mange av oss kan det i hvert fall fortone seg slik. I en idrett så til de grader begrenset av årstidene, kan starten være nokså brutal; både på kropp og score. Her kommer gladmeldingen: Du kan gjøre noe for å forbedre begge deler!

Ved Stavanger Idrettsklinikk starter vi denne våren et nytt tilbud for alle golfere, uansett nivå:

- Testing for å avdekke fysiske svakheter som kan påvirke svingen negativt

- Videoanalyse for å vise sammenhengen mellom svingfeil og de fysiske svakhetene (et samarbeid med pro’en din er anbefalt på det sterkeste)

- Tilrettelagt fysisk treningsprogram

Denne metoden er utarbeidet av Titleist Performance Institute (TPI) i California, USA, som jobber med mange toppspillerne på PGA-, LPGA- og Europatouren. Det flotte er at det samme systemet også fungerer for oss ”vanlige” golfere. Uansett nivå eller alder kan du ha nytte av informasjonen som kommer frem i testene. Det er ikke sikkert du trenger et svært styrketreningsprogram. De fleste trenger først og fremst mer beveglighet.

Konseptet er ganske unikt for golf. Få idretter har et tilsvarende testbatteri for å kunne utbedre svakheter og dermed forbedre prestasjonene. Bare hør hva den gamle verdenseneren i tennis, Pete Sampras, har å si om TPI:



http://www.youtube.com/watch?v=J5sA51MRVwY&NR=1

Hilsen Christian Ibenfeldt
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar