søndag 1. juli 2012

Styrketrening som gravid?

Vi opplever at mange gravide er engstelige for å trene under svangerskapet. Styrketrening er en fin måte å holde seg i form på, samt bra ift å forberede kroppen på løft av baby og barnevogn. En skal selvsagt ta hensyn til smerter og ubehag.

Hvis du er vant til å trene både kondisjon og styrketrening til vanlig, er det ingen ting i veien for at du kan fortsette med dette under svangerskap om helsa tillater det. Er du ikke vant til å trene, kan du gjerne begynne, men da bør du starte forsiktig og øke forsiktig. Det kan være lurt å kontakte noen fagkyndige som kan hjelpe med et program.

Ingrid Tørlen er tidligere sandvolleyball-proff og er vant til å trene. Hun har vært heldig med rygg og bekken hele graviditeten, og har derfor fortsatt med tøff fysisk aktivitet, dog noe mer moderert enn tidligere.

For gravide med smerter i bekken, rygg, nakke skuldre anbefaler vi en grundig undersøkelse av en terapeut (for eksempel fysioterapeut, kiropraktor, osteopat). Hos oss er det fysioterapeuter som tilrettelegger treningsprogram som kan være både behandlende eller/og forebyggende. Vi bruker ofte slynger/tauer i trening med gravide. 

På filmsnuttene under ser du Ingrid vise eksempler på 3 øvelser du kan gjøre. 3-4x5 rep på hver. Kan gjøres 3-4x pr uke.


Mvh
Maria Øgreid Leitao
Spesialist i Idrettsfysioterapi




Knebøy: bra øvelse for lår, rumpa og rygg (kan også gjøres på bar bakke med for eksempel et kosteskaft over hodet):



Bekkenløft med beinbevegelse: styrker rygg/mage, bakside lår og legger (kan også gjøres på bar bakke uten ball ved å sette føtter i gulvet og løfte setet):



Triceps press: styrker armer (kan gjøres lettere med å bøye knærne og "jukse" litt med å skyve ifra med beina. Hold rumpa inntil benk/stol):



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar