mandag 14. mars 2011

Herrelandslaget i håndball på dopingkontroll

Vi utnytter ventetiden til å behandle en sliten Bjarte Myrhol-kropp. Einar Sand Koren og Vegard Samdahl håper å bli tissetrengte asap 
Etter kampen i Stavanger Idrettshall mot Tjekkia ble 8 spillere tatt ut til dopingkontroll. Heldigvis ble det seier i kampen. Da blir stemningen litt bedre da man gjerne må vente en stund på å tvinge ut de edle dråpene.

Spillerne som er tilfeldig plukket ut blir fotfulgt etter kampen. De har ikke lov til å dusje, men må rett opp i et eget rom der de blir godt påpasset at. Så er det bare å få ned en del væske slik at en må tisse. Urinen som kommer ut skal være av en viss mengde og konsentrasjon. Så her er det om og gjøre å time det riktig.

Som medisinsk personell er vi ofte med og hjelper under selve testingen. Vi kan forlate rommet, hente tørt tøy, litt mat osv, samt hjelpe til med utfylling av skjemaer. Her må de føre på all bruk av medisiner osv.

Noen utøvere har fritak fra dopinglista for å bruke spesielle medisiner. Ellers må spillerne alltid være ekstremt nøye på hva de får i seg av medikamenter, kosttilskudd osv. En positiv prøve kan føre til en dopingdom. Og da er det utøvernes ansvar.

For mer informasjon om doping og retningslinjer: www.antidoping.no


Maria
Fysioterapeut

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar