fredag 10. februar 2012

Golfsesongen er rett rundt hjørnet. Er kroppen klar?


Golfsesongen nærmer seg start og plussgradene kryper sakte oppover. ”Rustne” kropper skal igjen innta de grønne fairway’ene. For mange av oss kan det i hvert fall fortone seg slik. I en idrett så til de grader begrenset av årstidene, kan starten være nokså brutal; både på kropp og score. Her kommer gladmeldingen: Du kan gjøre noe for å forbedre begge deler!

Ved Stavanger Idrettsklinikk starter vi denne våren et nytt tilbud for alle golfere, uansett nivå:

- Testing for å avdekke fysiske svakheter som kan påvirke svingen negativt

- Videoanalyse for å vise sammenhengen mellom svingfeil og de fysiske svakhetene (et samarbeid med pro’en din er anbefalt på det sterkeste)

- Tilrettelagt fysisk treningsprogram

Denne metoden er utarbeidet av Titleist Performance Institute (TPI) i California, USA, som jobber med mange toppspillerne på PGA-, LPGA- og Europatouren. Det flotte er at det samme systemet også fungerer for oss ”vanlige” golfere. Uansett nivå eller alder kan du ha nytte av informasjonen som kommer frem i testene. Det er ikke sikkert du trenger et svært styrketreningsprogram. De fleste trenger først og fremst mer beveglighet.

Konseptet er ganske unikt for golf. Få idretter har et tilsvarende testbatteri for å kunne utbedre svakheter og dermed forbedre prestasjonene. Bare hør hva den gamle verdenseneren i tennis, Pete Sampras, har å si om TPI:



http://www.youtube.com/watch?v=J5sA51MRVwY&NR=1

Hilsen Christian Ibenfeldt
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar